HEERLIJK RECEPT VOOR ONGEVEER 2 PERSONEN
Bereidingsduur: 15-30 minuten
Ingrediënten:
450 gram aardappelen
400 gram wortelen
2 stengels bleekselderij
100 gram champignons
150 ml halfvolle melk nootmuskaat
2 ongepaneerde varkensschnitzels
2 eetlepels vloeibare margarine
paprikapoeder
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de groente en de champignons schoon.
- Snijd de wortelen in plakken, de bleekselderij in boogjes en de champignons in plakken.
- Kook de wortelen met de bleekselderij in weinig water in 10 minuten gaar.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
- Bestrooi de schnitzels met peper en eventueel scherp paprikapoeder.
- Bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
- Bak de laatste minuut de champignons mee.
Ingrediënten over:
Bleekselderij: Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.